CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

18 Haziran 2008 Çarşamba

faiDELİ siteler

Hamile olduğumu öğrendikten kısa bir süre sonra yakınlarımdan, birkaç tane daha müjdeli haber almam ve etrafımda “potansiyel” anne adaylarının artması sebebiyle, hamileliğim süresince ihtiyacım olan ve kullandığım her türlü bilgiyi sizlerle paylaşmaya karar verdim.
İnsan hamile olunca toplayabildiği her yerden bilgi toplamaya çalışıyor.
Tabii bu bilgi kaynaklarının en başında da internet geliyor.
Açıkçası deli gibi sitelerin arsında dolanmanın bir süre sonra çok yorucu olduğunu fark ediyorsunuz ve geriye sürekli kullandığınız birkaç site kalıyor .
Ben hamileliğim süresince en çok faydalandığım sitelerin listesini kategorilerine göre ayırdım ve sizlerle paylaşmak istedim J
İlerleyen zamanlarda (belki yarın, belki yarından da yakın), bebek odası, hamilelik çantası(hastane çantası), bebek ihtiyaçları için alışveriş..vb gibi konularda yazmaya devam edeceğim.
Kolay gelsin...

Sağlık- Hamilelik:

www.gebelik.org : özellikle hafta hafta hamilelik bölümü süper .Her hafta ne yaşayacağınızı takip edebileceğiniz, kaçıncı hafta kaç kilo almanızın normal olduğunu ve bebeğinizin gelişimiyle ilgili her türlü bilgiye ulaşabileceğiniz en kapsamlı site diyebilirim. Ama ben tek siteyle yetinemem diyorsanız,

www.hamile.gen.tr : ile hamilelik ve kadın hastalıkları ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

www.sibelacikalin.com : Canım doktorumun Sibel Açıkalın’ın sitesi J Henüz çok taze, ama şöyle diyor tatlı doktorum karşılama yazısında : “Gebelik, kadın sağlığı ve cinsel sağlık konularında ayda bir kez yeni yazı eklemeyi ve sizden gelen sorulara olabildiğince hızlı yanıt vermeyi, göndereceğiniz yazı ve fotoğrafları yüklemeyi planladığım bu site aracılığıyla iletişimde kalmak dileğiyle...”
Bu arada şahane fotoğraflarına bakmadan siteden çıkmamanızı tavsiye ederim.

www.akillibebek.com : Hem hamilelik, hem de doğum sonrası çok faiDELİ bilgiler bulabileceğiniz, sorularınızı deneyimli annelerle paylaşıp cevap alabildiğiniz bir site.



Alışveriş:

www.e-bebek.com : Bebeğinizin ve sizin ihtiyacınız olan herşeyi bir tıkla rahatlıkla bulabiliyorsunuz. Ben dokunarak alışverişi severim diyorsanız İstanbul’da, Kızıltoprak ve Çamlıca’da olmak üzere 2, Ankara ‘da ise bir mağazası bulunmakta.
Yine alternatif ikinci bir siteye bakmak isteyenler,

www.bebekmarket.com : sayesinde aradıkları ürünlere ulaşabilirler.

www.e-hamile.com : Bu site ise sadece size özel. Hamileliğiniz boyunca, evden çıkmadan ihtiyacınız olan ürünleri rahatlıkla sipariş edebiliyorsunuz.

www.manavim.com : Aşerdiğiniz her türlü meyvenin siparişi için ideal bir site. En çok da baba adayları için büyük kolaylık J

www.dogumfotograflari.com : Sanırım ve umuyorum ki Efe Deniz’in ilk fotoğrafları kendi blogundan önce bu sitede yayınlanacak.

www.simplycolors.com.tr : Bebeğim,kimsede olmayan kıyafetler giysin diyorsanız ya da arkadaşlarınızın yeni doğan bebeklerine şöyle esprili birşeyler alayım diyorsanız bu siteyi mutlaka inceleyin.

Doğum sonrası :

www.cocukgelisim.com : Ay ay bebek gelişimini, aşı takvimini ve beslenme ile ilgili bilgilerin bulunduğu bir site.


Ve tabii ki ilerleyen zamanlarda bu kategorinin altına pek çok yeni site ekleyeceğim J
Şimdilik aklıma ilk gelen siteleri sizlerle paylaştım, umarım işinize yarar...